Wistjedatjes...

1. Wat kost een (goed) bed per nacht? Méér of minder dan de prijs van een koffiepad? Ik zou graag het antwoord weten.

2. Hoe vaak moet ik mijn matras "omdraaien"? Bepaalde matrassen hoeven niet omgedraaid worden,dit hangt af van de samenstelling van de diverse opbouwlagen. Wij geven u hierover alle informatie bij de aankoop. Bij de levering krijgt u gratis een technische en een practische uitleg over het gebruik en het onderhoud van uw slaapsysteem.

3. Vlekken op bedlinnen, tafellakens, sponssets, matrassen, nachtmode: maak vooral de vlek niet groter, neem met een oude handdoek of een washandje het vocht of de substantie op. Contacteer ons vooraleer u de vlek aanpakt met een vlekkenmiddel! Het merk HG (verkrijgbaar in de betere drogisterij) heeft voor diverse vlekken een aangepast gamma. Wasbenzine is ook een onmisbaar onderdeel van een EHBO-kit voor textielonderhoud. Soms volstaat gewoon wat water om de vlek weg te krijgen.

4. Slaaphygiëne: elke mens zweet, de ene wat meer dan de andere. In theorie verliest elkeen gemiddeld een halve liter vocht per nacht. Geregeld en voldoende ventileren, zowel de slaapruimte als de diverse onderdelen (het donsdeken,de hoofdkussens,de matrassen,...). Speciaal voor diegenen die een extra drainagelaagje willen: een Smartsleeve-beschermer! Nota bene : de ideale nachttemperatuur varieert van 17 tot 19° celsius.

5. Wie slaapt het langst ? Vrouwen slapen lichter maar langer...

6. Blijft een mens de ganse nacht in dezelfde positie liggen ? Neen, mensen bewegen ook 's nachts, en maar goed ook.  Hierdoor wordt onze bloedsomloop gestimuleerd. Uw slaapgedrag kan ook, met de jaren, veranderen. Voor de ene mens gebeurt dit snel, voor de andere traag. Uw slaapgedrag kan dus wijzigen.

7. Moet ik elk jaar mijn donsdeken laten reinigen? Kan ik dit zelf reinigen? Een donsdeken kan u in principe zelf reinigen. Eenden en ganzen zijn tenslotte waterdieren. Het drogen van het dons vraagt bijzondere aandacht en een preciesere zorg. Zie dat uw droogtrommel ruim genoeg is, zodat de warme lucht door het dons ventileert. Daarom is het aangeraden een grotere droogtrommel in een wassalon te gebruiken. Door de uitstekende ventilatietechniek van donsvlokjes zal een donsdeken veel minder snel vuil worden dan een synthetisch dekbed. Doorgaans zal de gezichtskant van het donsdeken gemakkelijker vuil worden dan het midden. Gewoonlijk zijn dit zweetrandjes die u perfect zelf kunt reinigen. Heeft u twijfels of heeft u vragen, geen nood, wij staan tot uw dienst!

8. Welk tafellaken past het best op mijn tafel? Meet op voorhand de maat van uw tafel: lengte en breedte, maar ook de afstand tussen zithoogte stoel en tafelrand. Met deze gegevens bij de hand kunnen wij u het geschikte advies bezorgen.

9. Mijn wit bedlinnen (of badlinnen) begint te vergelen: dit kan wijzen op een verhoogde zuurtegraad van uw leidingwater (gewoonlijk door kalkafzetting). Af en toe een scheutje azijn in het spoelbakje van uw wasmachine kan wonderen doen. Doch, sommige toestellen zijn hiervoor gevoelig: lees zorgvuldig uw handleiding of contacteer de leverancier van de wasmachine.

 

 

Gratis thuislevering Reinigen kussens en donsdekens Openingsuren